Pressearkiv
Presse kategorier
Søk i Presse

KUNSTEN Å RE EN SENG

Av
KUNSTEN Å RE EN SENG

KUNSTEN Å RE EN SENG

Det finnes mange veier til Roma. Det er også mange veier for å få boligen eller hytta til å fremstå som en drøm for en potensiell kjøper. Kunsten er å få en bolig eller hytte til å bli det perfekte valget for en kjøper som er på leting etter et nytt hjem. Ved hjelp av styling og en rød tråd gjennom boligen, blir dette en realitet.
Alle rom bør få utnyttet sitt maksimale, enten det er på kjøkkenet, stua eller uteområdet. Likeså er det å få et soverom til å fremstå som en drøm, eksempel ved å bruke lekre farger og tekstiler, som kan få frem den perfekte godfølelsens hos en kjøper. Det er fullt mulig hvis man legger litt tid og energi i arbeidet. Det kan ligge litt kunst i det, men svært vanskelig er det ikke.

En oppredd seng, med riktige farger, kan være alt fra duse toner, gjerne i takt med farger som er ellers i rommet. Dette skaper ro og balanse. Før man starter, bør man se hva farge som er valgt på vegger, et lite øye på hvilke vinduskjerming rommet har og så re senga etter dette.

Å bruke hotellputer kan være smart. Det er en billig investering for å bygge senga stor og herlig. Et sted man rett og slett vil slenge seg nedpå.  Nest etter hotelputa kan en eller 2 mindre puter legges til, gjerne i kontrastfarge. Greit at man holder seg innenfor fargetonen man har bestemt seg for til rommet. Sterkere farger enten på hotelputen eller de små vil uansett gi en snert til stylingen.

Ikke vær redd for å legge dyna på tvers av senga, eller bruke flere dyner for å lage litt volum. Ja, vi vet at mange hoteller legger dynen foldet på senga med håndklær på toppen, men den veien skal ikke vi. Vi skal bare gi et stort hint av hotellfølelsen, men vi skal likevel holde rammen for at dette er et soverom i et hjem, og ikke på et hotell. Alt med måte, ikke sant.

Selve dynetrekket kan fint være hvitt, det gir en følelse av renhet og stramme linjer. Legger man på et sengeteppe, i en kontrastfarge som fremdeles er i samme tråd som fargetonen man har bestemt seg for, så blir det lekkert for øyet som ser.

Nå finnes det mye lekkert sengetøy å få til en grei pris, og bruker man for eksempel mye mønster, så bør sengeteppet roe dette ned ved å være ensfarget. Et lite tips er å finne et sengeteppe eller et teppe som har en farge som går igjen i sengetøyet. Draper sengeteppet enten tvers over hele senga, unntatt den øverste biten, legg det kun på nederste biten eller legg det henslengt på senga på siden. Det finnes mange måter å gjøre dette på, prøv deg frem og finn det du liker best.

Et serveringsfat på senga, en oppslått bok, en kopp er bare noen få eksempler på hva som kan være på senga. Det innbyr til en tanke hos kjøperen, om at her er det godt å ta morgenkaffen eller endelig ro til å lese favorittboka. Alt for å skape godfølelsen hos kjøper. Vær bevisst å ikke bruke altfor store ting, skal være litt fornuft i det som styles. En diger potteplante her, kan fort virke mot sin hensikt. Den hører ikke helt hjemme på senga, men kan heller brukes i selve rommet. Fremdeles i tvil på hvordan re en seng klar for visning? Sjekk ut bildegallerietfor inspirasjon.

 Stylisten

Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del