Pressearkiv
Presse kategorier
Søk i Presse

Hvordan bli lagt merke til på Boligmarkedet

Av

Har du tatt steget og skal selge bolig? Litt jernteppe på å ta fatt på oppgaven? Uansett, hvordan du velger å gå frem, så kommer du langt med disse tipsene til at nettopp DIN bolig blir lagt merke til blant alle på markedet og gjerne solgt etter første visning.

Spådommen for 2020

Det blir sagt at 2020 blir et flott år for de som skal selge og kjøpe. Det kommer mange boliger på markedet og kjøperne kommer til å stå i kø for å kapre seg drømmeboligen. Vel, det er i alle fall spådommen. Om det blir en realitet, gjenstår å se. Er du en av dem som håper å kapre en av disse kjøperne, ja for du trenger bare 1 kjøper, så keep on reading. Det hadde vært perfekt med fullt hus på visningen, heftig budrunde og solgt allerede før megleren stikker ut døra. Drømmmescenario, men ikke umulig, om du har gjort det lille ekstra.

Lytt til megler

Ingenting er vel verre enn at man sitter på en topp leilighet, en familiebolig med alle kvaliteter eller en hytte med puddersnø rett utenfor, hvis man blir en i mengden. Altså, ditt salgsobjekt må bli lagt merke til. Ikke la dette bli en sovepute, om at det blir solgt, før eller siden. Vær frempå, gjør endringer som må til og få litt bazinga over boligen din. Så blir boligen din solgt heller før, enn siden.

Har du fått en megler med på laget, så for all del, lytt til det de sier. Dette har de gjort mange ganger før, de vet hva som funker og hva som bør la ligge. Det er nok ikke alt man er enig i, men tar du i alle fall tak i 80 % av de gode rådene de kommer med, så er boligen din godt på vei til å bli solgt. Og når den er solgt, først da vil du kunne senke skuldrene, forhåpentlig med god gevinst til din neste bolig.

Less is more

Nå har du en gyllen mulighet til å kvitte deg med saker og ting, som ikke skal med til en ny bolig. Har du tunge og store møbler som omgir boligen, kan dette fort virke klaustrofobisk for en kjøper. Er det små rom, tenk petit og enkelt. En stor stue krever litt mer større møbler, for at de ikke skal forsvinne i rommet. Har du malerier med sterke farger og mønster, tenk om dette er en positiv tilføring til rommet, eller om de fint kan tas bort og eventuelt erstattes med noe lysere og lettere motiv.

Ja, vi vet det kan være sårt, men har du mange personlige bilder på vegger og overalt i boligen, så bør disse minimeres, eventuelt tas helt bort. Dette gjelder også for bilder av barna og tegninger som henger på kjøleskapet. Tenk at du skal hjelpe en kjøper til å se seg selv og sin familie i nettopp din bolig, da hjelper det ikke at en kjøper kun ser hvem som bor i boligen i dag

Men, det er vel så viktig at boligen fremstår som et hjem, og ikke noe som vi fint kunne sett i en utstilling. Husk, nå skal du vise vei til en kjøper slik at de selv kan forestille seg bo i nettopp din bolig. Vi nevnte minimere, og bilder i sort/hvitt kan være en innertier på bilder som vil passe inn i boligen.

Derfor kan interiør som friske blomster, (røde roser sparer vi til en romantisk aften) artige elementer som grammofon spiller, kamera, og kikkert, er med på å gjøre hjemmet interessant og ikke som alle andres. Tekstiler som spiller på lag, bøker og stiger er også annet gøy som pirrer nysgjerrigheten til å kikke videre på boligen.

Ikke glem soverommet

Ingenting er vel mer trist, enn et soverom som ikke viser sitt potensiale. Har du sterke farger på veggene, bør resten av interiøret og tekstilene være rolige for å dempe rommet. Husk, kjøper skal se seg selv bo i boligen din og det er din oppgave å vise vei. Men, beste billigste oppussing er å ta malerkosten fatt.

Kanskje det vil lønne seg å investere i nytt sengetøy, gardiner som går helt ned til gulvet, noen nye puter eller et sengeteppe. Prøv deg frem, bruk hovedfargen på vegg som utgangspunkt. Er det en veggfarge som ikke bidrar til harmoni og balanse i rommet, anbefales det å male. Dette er en billig måte å pusse opp på og man ser en forbedring med en gang.

Pusse opp kjøkken og bad?

I svært få tilfeller vil det være tilrådelig å pusse opp kjøkken eller bad. Har man kjøpt ny bolig og skal selge, så er det heller ikke mange som ønsker å ta fatt på en slik stor oppgave. Usikkerheten om man vil få igjen på salgssummen det man legger ut, gjør også at de fleste lar dette ligge.

Da bør man heller forskjønne de områdene og får frem de gode kvalitetene. På badet bør man tilføre elementer og farger som harmonere med det som allerede er. Dette kan være nye og lekre håndklær, grønne planter og trendy interiør som vil passe inn. Tenk at farger og interiøret skal jobbe sammen og ikke mot hverandre. Og nei, Shampo flasker og tannkoster er ikke en del av interiøret og må bort.

På kjøkkenet slår de fleste til med krydderplanter og skjærefjøler, og hvorfor ikke. Det funker og tilfører noe positivt til kjøkkenet. Tenk interiør som vil passe inn. Alt fra fine kjøkkenhåndklær i samstemte farger, en bukett hvite tulipaner i vasken eller flere skjærefjøler på veggen. Tenk litt originalt og lekent, og ikke vær så opphengt i hva alle andre gjør. Skål med epler og bananer funker ikke. Bruk heller noen kopper og presskanne, en kokebok eller noen artige grønnsaker eller eksotisk frukt.

Ikke glem uteområdet

For all del. Rydd uteområdet, boder og garasje. Om du ikke har ork og energi til å vise hagen eller balkong frem, så i det minste rydd, slik at kjøpere kan se potensialet. Men er du smart, så henter du frem litt energi, og gjør en innsats for uteområdet. Få på plass noen utemøbler, noen grønne planter og litt interiør som vil passe inn. Nå når våren snart gjør sitt inntog, så vil dette gi en fin ramme til hage og balkong.

Hyr inn en stylist

Er du superklar til ny bolig og ikke orker å ta fatt på å gjøre boligen som skal selges klar for fotografering og visning? Da anbefales det å hente inn en boligstylist. Det finnes flere tilbud på hva en stylist kan bidra med. Enten det er å få det som allerede er i boligen til å harmonere, ved å sette elementer og farger riktig sammen, eller å tilføre nye elementer som passer boligen og markedet.

Kort sagt, boligen skal fremstå som harmonisk og tiltalende. Det skal gå en rød tråd i farger og møblering, og appellere til kjøpere. Men, viktigst av alt. Det skal ikke være en copycat til de mange andre boliger som din bolig konkurrerer med. Det er viktig å skille seg ut og bli lagt merke til, på den positive siden.

Stylisten

Merkelapp: boligstyling
Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del