Pressearkiv
Presse kategorier
Søk i Presse

Våryr for hagestyling

Av
Våryr for hagestyling

VÅRYR

Fuglekvitring en tidlig morgen. Innta morgenkaffen på trappa, barføtt og med et smil. Temperaturen er sval og stigende ved hjelp av sola som allerede er på full fart opp. Alt ligger til rette for at dette blir en lovende og fin solskinnsdag.

Det er ikke mye som kan konkurrere med denne kriblende følelsen, over det som ligger i vente for oss skandinavere. Vårlige vibber skal man ikke kimse av. Og bare et lite streif av solskinn setter i gang våryrheten hos de fleste av oss.

For deg som nå klør i fingrene til å starte på forberedelse av hagen, balkongen eller uteområdet ditt, klar for kjøpelystne, har vi gleden å fortelle at sesongen har så absolutt begynt og det er fullt mulig å hente hjem grønne planter og gjøre om et trist uteområde til en grønn oase. 

Lag deg en plan

Sett deg opp en plan og finn frem hagehanskene. Skal det inn nye planter, flyttes på noen eller lages et helt nytt uteområde, så er det alltid greit å ha en plan på lur. Det vil ikke bare spare deg for unødvendige utgifter på feil type planter og løsninger, men også tid og energi.

Et tips vi vil dele med deg, kjære leser, er hvilke planter som får ethvert uteområde til å skinne i takt med solen. Dette er enkle planter som Bambus, Laurbærhegg, buksbom og palmer. Disse plantene fås i forskjellige størrelser og utførelser. Og ikke minst, halleluja. De er VINTERGRØNNE. Så for deg som skal igang med salg av bolig. Gå alltid for vintergrønne planter, så legger du inn smådrypp av farger innimellom. Om det er Hortensia eller påskeliljer, spiller ingen rolle. 

Som honning for bier, er også et innbydene uteområde forlokkende for kjøpere. Legger du inn det ekstra giret her, så kan resultatet bare bli positivt både på bilder og til visningen.

Del opp i soner

Har du eks. en lang balkong, kan det være en ide å dele denne opp i soner. Da vil både høye og lave planter, i både kvadratiske, runde og avlange potter fungere godt. Innimellom lager du til sitteplasser hvor man kan nyte solen hele døgnet (nesten)

Styr unna den vanlige thujaplanten. Ikke bare er de kjedelige å se til, da alle har de. Men det finnes så mye mer interressant på hagemarkedet som løfter inntrykket til at det blir visuelt spennende og harmonisk sammensatt.

Å bruke høye planter i hjørner, ved høye vegger og langs en lang balkong/terrasse, gir ikke bare en grønn oase. Går du for høye planter, med litt vidde, kan disse gi en svalende og lunhet en parasoll gjerne ikke kan. 
Først som sist. Ikke glem interiøret som skal binde det hele sammen. Dette kan være alt fra en snerten farge på hageputa, vannspeil, bålpanne eller lykter.

 Stylisten

Relaterte artikler

Meny

Innstillinger

Del